torsdag 19 augusti 2010

Om rally, Emma Green och H&H

Minst sagt intensiv dag på jobbet, men ska inte klaga. Gillar verkligen när det är så. Avslutade med ett besök på rallysprinten på Sviestad och kände mig något . . . hm, malplacerad.
Bergsten på rally är ungefär som att anmäla Emma Green till ett avsnitt av Biggest loser eller låta Magnus Uggla ta hand om uppkasten i basket.
Men, men.
Det gick bra det också.
Och det är långt ifrån på alla idrottsevenemang där det första man hör när man kliver ur bilen, förutom en massa motorsurr, är "Kom och ta mig långt härifrån" med Brandsta city släckers.
Det var bara handklappen som saknades.
Hade tränar-Särkijärvi i luren tidigare under dagen. Han satt på bussen på väg till Mannheim och lämnade positiva rapporter om skadeläget i LHC-lägret. Fredrik Norrena ska in i målet och Andreas Jämtin in i laget efter avstängning -- det var ungefär så mycket som Särkijärvi ville avslöja.
-- Det är match igen på lördag, så det kan bli att vi spelar med ganska mycket folk, sa han.
Nog för att det bara är försäsong, men för att få en mental boost skulle LHC onekligen må bra av att vinna i morgon kväll. Den här gången ska Hlinka och Hlavac matchas i olika kedjor och jag hävdar bestämt att det är på det sättet man får ut max av deras kapacitet.
Åtminstone var det så i fjol.
Skriver bland annat det här om problematiken i en krönika i morgondagens tidning:
"Nu är Tony Mårtensson borta och frågan är vem Hlavac då ska få som offensiv lekkamrat. LHC har redan nu nästan ett överflöd av centrar, men för att få ut maximalt av skyttekungen krävs någon i samma kedja som slår de avgörande passningarna. Den typen av kreativa spelare är betydligt mera sällsynta i detta lagbygge.
Det innebär att Särkijärvi kan tvingas att lägga alla de bästa äggen i samma korg för att få till nödvändig spets – och att han måste matcha Hlinka som center trots att tjecken är (ännu) vassare på kanten utan lika stort defensivt ansvar."