fredag 8 juli 2011

De blir bättre i elitserien

Att så här års sia om utgången i elitserien är ungefär lika omöjligt som att gissa antalet bultar i Ölandsbron. Det är det som är tjusningen och som gör att alla klubbar kan drömma om SM-guld några månader till.
De bättre lagen blir sämre, de sämre lagen blir bättre och elitserien blir jämnare än någonsin.
Ger mig ut på kamikazeuppdrag och försöker att i morgondagens (eller dagens blir det ju faktiskt) tidning gå igenom lag för lag för att se om det ser bättre, lika bra eller sämre ut jämfört med i fjol.
Tänkte presentera det här också.
Kom gärna med åsikter och synpunkter.
Låt oss börja med de som blir bättre så återkommer vi med det andra:
Djurgården
Visst, Kronwall, Krüger och Falk kommer att saknas, men värvningarna av Gustaf Wesslau och Daniel Tjärnqvist gör att Djurgården ligger på plus. Något säger mig att det kan vara en utmanare om guldet.
LHC
Ingen värvningsbomb modell XXL, men många spännande namn och en vassare offensiv. LHC känns som ett topplag och hymlar inte heller om guldmålet. Kul. Men hur blir det innan tjeckerna kommer?
Modo
Det kan knappast bli sämre och blir det inte heller. Hålen har börjat fyllas efter storstädningen och trots frågetecken kan den NHL-inspirerade främlingslegionen säkert utmana om en slutspelsplats.
Växjö
Frågan är om någon nykomling rustat lika starkt. Kallio, Moran, Iggulden, Reddox. . . är inga dåliga nyförvärv. Men backsidan känns svajigare och allt annat än kvalserien är bonus. Man ska inte glömma det.