torsdag 28 juli 2011

Sju frågor ännu utan svar

Författade för några veckor sedan en krönika i papperstidningen med sju LHC-frågor som kräver svar under säsongen.
Kör den i repris här och nu.
Vad tror ni själv? Vad finns för andra frågetecken?
1) Hur klarar sig nye Pär Arlbrandt utan radarpolaren Niklas Olausson?
Bra. Med rätt understöd kommer nummer 40 att göra poäng även här. Men inte alla klarar steget från att vara stjärna i en mindre klubb till att leverera i en större.
2) Johan Åkerman är äldst i elitserien. Hur bra är han nu?
38-åringen var elitseriens offensivt bästa försvarare när han lämnade Sverige. Har inte blivit snabbare sedan dess, men nu kan han smyga bakom Magnus Johansson och göra mycket nytta. Spelar han lika bra som han tränat under våren blir det kanon.
3) Kan Calle Söderberg äntligen lyckas utanför 040-området?
Det vet han bara själv. Om ens han. Det kan bli succé och 50 poäng, men han kan också försvinna efter bara några månader.
4) Hur mycket saknas en stor och stark backtuffing á la Pihl?
Mer än ni kan tro.
5) . . . och Patrik Zackrisson?
Lika mycket som ni tror. Att år efter år förlora en toppcenter (Persson, Mårtensson, Zackrisson. . .) är ingen väg till framgång att rekommendera.
6) Hlinka & Hlavac kommer inte förrän i oktober. Går det verkligen att börja lika starkt som i fjol?
Njae. Tveksamt. Å andra sidan borde det gå att spela bättre när artisttjeckerna väl är på plats, så det kanske jämnar ut sig. Räkna med att H & H gör sista säsongen i Linköping och måste visa att de är vinnare. Till slut.
7) Vilka spelare kan ta nästa kliv i utvecklingen?
Klas Dahlbeck? Har inte många år kvar i elitserien innan han spelar i NHL. Robin Figren? Känslan är att det kan explodera här. Sebastian Karlsson? Spelar i vinter i ett landslag nära dig.