måndag 22 februari 2010

Går inte att slå in spelarna i bubbelplast

Vet inte om ni läst dagens papperstidning -- hoppas det, för det fanns en hel del läsning -- men om inte.
Här är min krönika och mina tankar efter Patrik Zackrissons skada:
"Det går naturligtvis inte säga hur mycket Patrik Zackrissons skada påverkar LHC:s chanser till guldfirande när snön smält bort (?) i vår. Men den påverkar. Helt klart.
Dels för att det spräcker en av de tänkta toppkedjorna, dels för att Zackrisson är enda (!) forwarden med högerfattning, dels för att han är viktig i både numerära över- och underlägen – men framförallt för att det framtvingar rockader i övriga kedjor, vilket i sin tur skapar osäkerhet och letande efter nya roller.
För att gå långt i ett slutspel måste du ha flera producerande formationer. Det räcker inte med en eller ens två.
Men mest tycker jag synd om Zackrisson.Han var högaktuell för en plats i svenska VM-laget – och en bra insats där hade kunnat ta honom hela vägen till NHL. Nu sprack åtminstone tills vidare den drömmen – på grund av en skoterfärd.
Så oturligt, så onödigt.
Man kan tycka att det låter som en för riskfylld aktivitet inför stundande slutspel, men jag vet inte. Det går inte att slå in spelarna i bubbelplast och sätta dem i soffan för att undvika skador.
Patrik Zackrisson kunde lika gärna ha halkat med matkassarna på väg hem från Ica eller fått ryggskott av en massa snöskottning."