onsdag 3 februari 2010

Skickligheten avgjorde

3--1 mot Södertälje och det krävs ingen hockey-Einstein -- eller ens Lasse Falk -- för att se vad det var som avgjorde. En samlad och kontrollerad LHC-defensiv med en tät Fredrik Norrena längst bak -- och främst Jaroslav Hlinkas spetskompetens framåt.
Södertälje har gått som tåget på slutet och har verkligen ett helt annat driv än för bara någon månad sedan. Men den här gången räckte det inte för att på allvar hota nya serieledaren.
Till slut blev det en ganska säker seger.
Som Peter Popovic, SSK-tränaren, uttryckte det:
-- En massa snurr i hörnen ger inget mer än längre anfall. Men att vi inte kom in på mål kan ju också ha berott på motståndaren.
Ja, efter några bortaförluster på rad var det en välbehövlig framgång för LHC. Det var inte ett dugg flashigt, men det var gediget, tillräckligt effektivt och bortaplanshockey standard 1 A.
Parat med skickligheten hos ett antal spelare blir det ofta bra.
Som den snabba spelvändniningen när Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka kom två mot en mot mål och den sistnämnde satte andra målet för kvällen. Enkelt och briljant på en och samma gång.
Södertälje var inte i närheten av den klassen.
-- 2--1 var viktigt och avgjorde mycket, sa tränar-Lener.
Kul förresten att Sebastian Karlsson fick göra mål igen. Den glade göteborgaren jobbade hårt som vanligt och blir bättre och bättre. Han kommer att göra mycket under de närmaste åren.
I morgon, eller det blir ju idag förresten, får han också en välförtjänt rubrik i Corren.
Bara en sån sak.
Mest oroande: Andreas Pihl fick känning i sitt tidigare sargade knä och spelade knappt något i slutperioden.
LHC har definitivt inte råd med en ny skada där inför slutspelet.
Godnatt.