fredag 9 december 2011

Hemlin på tjänsteresa

Blåste det något i Sundsvall? Var det något snöblandat regn?
Hehe.
Skojar ni?
Tog promenaden från hotellet till tågstationen och det kändes som jag just klarat av en expedition till Nordpolen.
Men tåget gick i tid, så så här långt ser det lovande ut.
Pratade nyss med Johan Hemlin. Han var på "tjänsteresa". Naturligtvis iväg för att hitta den/de spelare som kan vända den negativa LHC-trenden. Har sagt det förut och säger det igen:
LHC behöver i första hand en center av hög klass för att komplettera Carl Söderberg -- och gärna en stor, tuff och defensivt stark back.
Om det betyder att en eller annan spelare måste offras, då får det vara så.
Insatsen mot Modo gav mycket positivt och det gäller att ta med sig det, även om det bara gav en poäng. Väldigt mycket just nu handlar om det mentala och där har Hans Särkijärvi onekligen en fördel med sin norrländskt tjuriga envishet.
Har inte fått några indikationer om tränarbyte, men frågan ställs på sin spets om det blir stryk också i utematchen i morgon kväll. Men känslan är fortfarande att LHC-ledningen vill börja med att förändra i spelartruppen.
Men lek med tanken att Särkijärvi får gå.
Vem kan kan komma i stället?
Tränarmarknaden är urvattnad. Mycket snack om Bengt-Åke Gustafsson, men vill han av skattetekniska skäl verkligen jobba i Sverige? Kan Stephan Lundh lockas tillbaka från Ungern? Charles Berglund från tv-jobbet? Johan Tornberg är ett spännande namn som för några år sedan fick ett hack i tränarkarriären. Sen är det förstås en möjlighet att lyfta upp Magnus Hävelid till huvudansvarig, men det tror jag inte att han själv vill.
Av förståeliga skäl missade jag träningen i CC, men kollega Calén var på plats.
Martin Laumann Ylven tränade med laget igen och jag skulle tro att han finns med som extraforward mot HV.
Särkijärvi var tydligen arg och irriterad över att något tv-bolag stod och filmade från en plats där de normalt inte får vara.
Me like.
I det här läget är det bara bra med temperament.
/ PB