torsdag 4 december 2008

"It pisses me off"

Vanligaste orden i LHC:s omklädningsrum efter 1--2-förlusten mot Brynäs:
-- Surt. Vi hade ju matchen.
Så sa Slavomir Lener, så sa Niklas Persson, så sa Fredrik Emvall . . . så sa i stort sett allihop. En poäng kändes som en taskig utdelning när det borde ha blivit tre.
Trodde verkligen att första målet skulle avgöra, men märkligt nog var det Brynäs som fick extra energi efter Niklas Perssons 1--0. LHC borde ha avgjort i andra perioden, men Brynäsmålvakten Jakob Markström var "alldeles enastående" som tränaren Niklas Czarnecki uttryckte det på presskonferensen efteråt.
Daniel Henriksson, kollegan i LHC, hamnade förstås i skymundan men var utmärkt han också. Förflyttningen och räddningen när Kyle Wanwig sköt i friläge var makalös.
Det var inte första gången i höst som LHC torskar i förlängning och den här gången får Tomas Surovy ta på sig största skulden. Han tog en slarvig utvisning, Brynäs skapade ett enormt tryck -- och just som slovaken kommit in på isen satt segerpucken.
I lite drygt två perioder gjorde ändå LHC en helt okej bortamatch. Inget skönspel, men klart stabilt och tillräckligt med chanser för att avgöra. Om det nu inte varit för Markström.
Men bara en poäng för serieledare -- för andra matchen i rad.
-- It pisses me off, sa Slavomir Lener till bloggen efter avklarad presskonferens.