onsdag 10 mars 2010

Läget i truppen

Niclas Hävelid blir kvar i ett år till och Christian Engstrand i två.
Väntade besked, båda två.
Har förstått att många oroar sig över Andreas Jämtin, men han har gällande kontrakt och blir kvar. Samma sak med Fredrik Norrena. I de fallen tror jag alla kan vara lugna.
Mats Fröshaug, just nu utlånad till Norge, kan vi räkna bort, vilket betyder att sex LHC-are just nu har utgående kontrakt: Daniel Fernholm, Jocke Eriksson, Mattias Carlsson, Fredrik Emvall, Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka.
Där lär det inte komma några klara besked förrän efter säsongen, men personligen är jag rätt övertygad om att Fernholm försvinner och att Hlavac och Carlsson blir kvar.
I övriga fall känns det mer osäkert.
Patrik Zackrisson var högaktuell för en plats i svenska VM-laget – och en bra insats där hade kunnat ta honom hela vägen till NHL. Efter den olyckliga skoterfärden talar nu mer för att han blir kvar.
Också mycket snack om att Jonas Junland tröttnat på AHL-livet och vill tillbaka. Inte alls omöjligt. Frågan är om Junland ser det som ett "nederlag" och därför vill göra ett nytt försök i Nordamerika.
Men OM han kommer hem så blir det Linköping.
Det är ett tips som inte ens behöver garderas.
Andreas Holmqvist tillbaka till LHC?
Tror jag inte.
Josef Melichar?
Mer troligt i så fall.
Samtidigt talar allt för att truppen inte blir lika stjärnfylld till i höst. Det ekonomiska läget och den höga hyresnivån gör att sportchef Hemlin får en tunnare plånbok att handla för.