torsdag 26 februari 2009

Det lär bli drag

Om det nu finns något som kan kallas för skitväder var det precis vad det var när jag kom till Ängelholm. Det blåste, det regnade och var allmänt ruggigt.
Men på väg till arenan hade klarnat upp och det gick till och med att skymta blå himmel.
Inte illa.
Onekligen en spännande elitserieomgång i kväll. Alla lag utom Södertälje -- där det i och för sig händer saker ändå -- har mer eller mindre att spela för. Rögle måste vinna för att undvika kvalserien, LHC måste vinna för att ha chansen att ta sig upp på andra plats bakom Färjestad.
Det kan få stor betydelse.
För slutspelet -- och för Champions league.
Viktor Ekbom får vila och det låter rätt klokt. JVM-backen har inte oväntat haft det lite jobbigt på slutet med tungt matchande.
Lär bli ett jäkla liv i hallen. Det är redan fullt på ståplats och om jag fattat saken rätt finns ingen publik i Sverige som så röststarkt håller på sitt lag som Rögle.
Det lär bli drag.
Sist jag var i Ängelholm såg Lindab arena mer eller mindre ut som en byggarbetsplats, men det var länge sedan och nu är allt klart. Här är modernt, intimt och minimalistiskt. . .
. . . och det känns långt till Cloetta center, Löfbergs lila arena och andra större arenor.
Tog ett snack med Peter "Biffen" Karlsson, LHC:s pressvärd, och vi var överens om att en viktig seger kom redan i går. I Madrid när Yossi Benayoun nickade in 1--0 för Liverpool.
Underbart.