torsdag 26 februari 2009

"Nu har vi bra läge"

Två raka segrar och plötsligt är LHC tvåa i tabellen.
Nu blir det viktigt att behålla den positionen efter slutomgången, vilket gör att man kan välja en mer behaglig motståndare i slutspelet. Jag är rätt säker på att LHC inte vill möta Luleå eller Timrå utan hellre väljer Brynäs eller Skellefteå.
-- Nu har vi skaffat oss ett bra läge inför lördag. Det gäller att vinna den matchen också, sa lagkaptenen Jocke Eriksson när vi pratade i omklädningsrummet efteråt.
Niklas Persson, som stod bredvid, nickade instämmande.
I två perioder var det mycket som var positivt med LHC-spelet och inte minst kändes det som om många hade bättre fart på benen. Sen lämnade försvarsspelet en del i övrigt att önska, det ska också sägas.
LHC matchade hela laget och rullade på alla fyra kedjor. Så ska man naturligtvis göra för att utnyttja tyngden och bredden, i synnerhet i tempostarka matcher. Av övriga lag är det bara Färjestad som har ett lika stort djup i sin laguppställning.
Förutom tjeckkedjan som blixtrade till och visade högsta klass med jämna mellanrum var det linan med Eric Beaudoin, Fredrik Emvall och Tomas Surovy som visade vägen mot Rögle.
Med de spelarna i form kan det bli en tung trio att möta i slutspelet.
Målvakten Mika Noronen ska också ha beröm. Om nu den officiella statistiken var rätt (jag är tveksam) sköt Rögle 45 skott på de två sista perioderna.
Det är mycket, det.
-- Det ser inte så vackert ut om man kollar på skotten. Men det är målen som räknas, sa Slavomir Lener.
Vad Peter Johansson, kollegan i Rögle, tyckte?
-- Just nu känns det bara skit, sa han.