måndag 3 oktober 2011

Laumann med till Luleå

Dagens nyhet från LHC-träningen:
Martin Laumann Ylven kan vara tillbaka i laget redan tisdagsmötet med Luleå. Mycket talar för att norrmannen följer med som extraforward på flyget norröver.
Mikael Håkanson tränade också till synes för fullt efter sin knäskada, men förstod jag snacket rätt talar det mesta för att han får vänta ytterligare några dagar på comebacken.
Med 14 forwards på isen är det tydligt hur konkurrensen om platserna hårdnar.
Snart är också H & H på plats och det borde betyda att många ser de närmaste matcherna som uttagningsmatcher -- ska du spela i fortsättningen gäller det att prestera här och nu.
Ungefär så.
Med fortsatt skadefri trupp skulle jag också tro att det senare blir aktuellt med någon utlåning. Joachim Nermark har JVM i sikte och där kan det kan nog bli så att talangen under hösten ges mer speltid och en större roll i någon allsvensk andrakedja.
Har dock inga belägg för den tesen.
Det är mest en känsla.
Har varit inne på det tidigare och det blir inte lätt att få några poäng med sig hem från Luleå i morgon, även om Rönnqvists gäng så här långt inte sett lika vasst ut som i fjol.
Jag tror att det blir stryk -- men att LHC slår Frölunda på torsdag.
För övrigt hoppas, och tror, jag att Fredrik Norrena är tillbaka i målet. Efter två matcher med Engstrand är det läge för byte.
/ PB