tisdag 18 oktober 2011

Mejl till bloggen

Nästan alltid kul med diskussioner. Kom häromdagen ett mejl från en "amatöranalytiker" i Linköping.
Han skrev:
"Per Bergsten trilskas med att ideligen efterlysa en stor defensiv back á la Pihl. Tänk så olika vi ser på ishockey. Vad LHC för närvarande saknar är ett spelande lag med forwards som kan hålla pucken i anfallszonen mer än ett par sekunder och samtidigt ta befälet över mittzonen. Vi kan ha hur många backar som helst, men ska spelet till 70 % bedrivas i egen försvarszon så kommer målen förr eller senare.Utvisningarna kommer därför tätt och sker ju mestadels i egen zon och det är ofta en forward som det drabbar.Det är inte med 0--0 man vinner matcherna. Med nuvarande spelarmaterial och spelsystem kan denna säsong bli mer än en publik kris.Hoppas verkligen att tjeckerna och en frisk Calle Söderberg kan åstadkomma en förändring."
Mitt svar:
"Tack för synpunkter.
Tror egentligen inte att vi är så oense. Håller med dig om att det är viktigt att få till längre anfall -- och där är ju faktiskt tre rätt bra lirare på väg in: Hlinka, Hlavac och Söderberg.
Däremot upplever jag två problem i defensiven:
Någon måste plocka bort motståndare från farliga lägen framför mål (inte minst i box play) och orkar du inte stå emot med regelrätt fysiskt spel är det lätt att dra på sig utvisningar.
Hade inte offensiv förstärkning varit på gång hade jag definitivt ropat efter det. Också."
/ PB