torsdag 30 april 2009

"Får ta på mig det"

Mattias Weinhandl gjorde det riktigt bra och tillhörde de bästa svenskarna mot Ryssland. Men lik förbannat dunkade han sönder klubban i målburen innan han lämnade isen -- som förlorare.
Det var Weinhandls felpass som gav ryssarna möjlighet att avgöra med en knapp minut kvar av förlängningen.
-- Jag får ta på mig det, sa han efteråt.
Det var en tung svensk förlust, men det var ändå inte alltför deppigt efteråt. Fast elva insläppta mål på de två senaste matcherna är naturligtvis på tok för mycket. Med den defensiven kan det aldrig bli guld eller ens medalj.
Där krävs skärpning.
Men visst var det mycket som var bra. Trots bara 18 timmars vila efter USA-matchen pressades Ryssland in på mållinjen och det var inget snack om det var svenskarnas bästa VM-match hittills.
Förändringarna i formationerna gav önskat resultat och inte minst spelade kedjan med Kristian Huselius, Rickard Wallin och Marcus Nilsson upp sig. Mattias Weinhandl var också bra. Niklas Persson likaså. Anton Strålman var vassast av backarna där Calle Gunnarsson var med beröm godkänd i sin debut.
Det har onekligen hänt mycket sedan för några år sedan kom tillbaka till LHC efter att ha varit utlånad till Västerås i allsvenskan.
-- Hur det var? Kul som fan, sa Gunnarsson och log.