tisdag 7 april 2009

Zackrisson -- en joker

I morgon avslutas det tredje lägret inför VM i Bern. 23 spelare har sedan i måndags varit samlade i Stockholm, däribland LHC-kvintetten Magnus Johansson, Calle Gunnarsson, Mattias Weinhandl, Patrik Zackrisson och Niklas Persson.
Hur många av dem som hänger med hela vägen till den schweiziska huvudstaden.
Givetvis Johansson och Weinhandl.
Men sen?
Jag gissar att Patrik Zackrisson är den som i så fall ligger närmast. Han imponerade stort i matcherna mot Schweiz i förra veckan och känns som en joker inför VM-uttagningen. Men det är ett långskott och det är många som tillkommer, både på back- och forwardssidan.
NHL-kvartetten Tobias Enström, Nicklas Grossman, Loui Eriksson och Joel Lundqvist är redan klara. Och mer kommer från de utslagna lagen i Nordamerika.
Tony Mårtensson, Johan Åkerman och Marcus Nilsson ansluter efter ryska KHL-finalen.
Från de svenska finallagen är förstås målvakterna Jonas Gustavsson och Stefan Liv högaktuella, men av utespelarna ser jag egentligen bara Rickard Wallin, Martin Thörnberg och Björn Melin som potentiella svenska VM-lirare (Johan Davidsson ska opereras).
Noterar också att det blev precis som Mikael Håkanson befarade när LHC-veteranen tvingades tacka nej till turneringen i Globen.
Det blev inget VM heller.
Tyvärr.