onsdag 28 september 2011

Ett test för attityden

Ingen Mikael Håkanson med LHC mot Timrå. Men enligt Johan Hemlin, sportchefen, kan det bli aktuellt med spel i nästa match mot Luleå.
Däremot verkar det som om Martin Laumann får vänta lite till. Norrbaggen fanns med på dagens träning, men det var lite kul när Johan Schillgard (asstränaren) några gånger fick uppmana honom att ta det lite lugnare.
Mattias Bäckman tillbaka efter sjukdom, men antar att han också får vila.
Albin Lorentzon har gjort det helt okej och är värd att få fortsätta som sjundeback. LHC behöver den tuffare och mer enkelt spelande backtypen.
Skulle också tro att Fredrik Norrena är tillbaka i målet. Ska inte fastna i det, men målvaktsmatchningen får mig verkligen att fundera. Christian Engstrand måste testas rejält för att verkligen visa vad han går för.
Det gör han inte genom att spela så sporadiskt -- och bara på hemmaplan.
Tre, ibland fyra om formen är på topp, matcher med Norrena, två, ibland tre, matcher med Engstrand tycker jag känns som ett balanserat och genomtänkt matchande så här dags på säsongen.
Senare, när allt står på spel, är det självklart att bästa målvakten ska stå.
Varje gång.
Men vad vet jag?
Jumbon Timrå i morgon kväll låter inte så märkvärdigt, men det är i den typen av matcher som karaktären och attityden testas. Absolut ingen lätt match och samma skärpa som på slutet krävs.
Elva poäng så här långt är utmärkt. Utdelningen har varit bättre än spelet.
Är det något som passar detta LHC illa så är det intensiva lag som ständigt sätter motståndarna under hög och stark press. Ni som såg matchen mot Skellefteå förstår vad jag menar.
Timrå kan spela på liknande, norrländskt sätt och då gäller att hantera situationen. Att ändå få ordning på uppspelen, att inte fastna i egen zon och att hålla sig till strukturen.
Ju närmare motståndarmålet man kommer, desto bättre blir LHC.
Jag tror att det blir seger med 4--2.
/ PB