onsdag 28 september 2011

Heder åt Söderberg

Calle Söderberg klar för LHC till 2015.
Bra jobbat.
Vet inte exakt vad LHC fått betala för det långa kontraktet, men vet att förhandlingarna gick smidigt. Blir lätt så när det är spelaren själv som tar kontakt och säger att "jag vill förlänga, vill ni?".
Klart att LHC ville det.
Heder åt Söderberg, som inte valde att avvakta och spela ut olika klubbar mot varandra. Anmärkningsvärt att han stannade så länge i Malmö -- och så räckte det med några månader innan han skrev på för ytterligare tre år i Linköping.
Som alla andra var jag osäker på hur han skulle slå i elitserien -- och utanför Malmö -- men starten har varit klockren. Fortsätter nummer 17 på samma sätt fyller han mer än väl ut den kostym som Patrik Zackrisson lämnade efter sig.
Han spelar garanterat med tre kronor på bröstet i vinter.
Säger det jag sagt tidigare:
Visst kan LHC ta guld 2012, men jag tror att festen får vänta ett år till.
Om Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl till slut återvänder från Ryssland (det ska de göra), om det skrivs nya kontrakt med backklipporna Niclas Hävelid och Magnus Johansson -- då börjar det nästan likna ett Real Linköping.
Kolla bara vilka forwards som redan har kontrakt över nästa säsong och som är på plats under h e l a säsongen: Mårtensson, Weinhandl, Figren, Arlbrandt, Söderberg, Jämtin, Karlsson, Lindhagen. . .
Niklas Persson?
Han har kontrakt ett år till i Moskva, även om det kan sägas upp i vår.
Jag tror så här:
Pengamässigt finns inget utrymme för Persson, som inte heller ingår i planeringen. Men skulle han tydligt visa att han vill "hem". . . ja, då löser det sig. På något sätt.
Vissa spelare går inte att tacka nej till.
/ PB