torsdag 29 september 2011

Sicken skitmatch

Hann analysera matchen under fem minuter i bilen till hotellet.
Vilken skitmatch.
Längesen jag såg så låg kvalité live i elitserien.
Det var hafs, slarv, bök -- och sex mål.
Typ så.
Timrå ville mest och vann. Fullt rättvist.
LHC gjorde det bra fram till 1-0 och hade inte Timrå fått 1-1 så tidigt efteråt hade det nog blivit en annan match.
Men efter kvitteringen var det inte många rätt. Om man räknar bort Sebastian Karlsson och Robin Figren (mest Karlsson) var kollektivet LHC flera skär efter i varje situation.
Backarna blev satta under press mest hela tiden och orkade inte stå emot fysiskt när Pikkarainen, Hedström, Önerud och co fullföljde i varje situation. De konstruktiva idéerna ströps direkt när man tappade puck i mittzon hela tiden och i mål darrade Engstrand betänkligt.
Timrå å andra sidan slet stenhårt, som de måste göra i match efter match, och fick utdelning för det. Man skickade puckar på mål och där stod några finnar och styrde in höstlöven -- när de inte gick direkt in (Murley.
+++++++++
Snacket om att Åtvidaberg ska spela i Linköping för att klara sig i den kommersiella konkurrensen går enkelt att applicera häruppe. Om man ska tro snacket hos de lokala murvlarna är frågan hur länge Timrå, med en tråkig träaarena ute i bushen ett par mil norr om Sundsvall city, kommer klara sig.
++++++++++
EON Arena tar 6 000 personer. Officiella publiksiffran var 4 074. Inte en chans att det var mer än halvfullt. Så snälla alla klubbar, oavsett idrott,sluta krydda siffrorna. Det blir bara patetiskt.
++++++++++
Hotellet verkar ligga på Sundsvalls svar på Ågatan. Men inte läge för några tunga pints så här vid midnatt. Chefen har bokat in mig på 07.45-tåget i morrn.
++++++++++
Blir ett långt inlägg detta, men måste få ner några rader om div 1-derbyt i onsdags. I Mjölby, som skakade Vita Hästen rejält, är pressplatsarna härligt placerade precis över båsen. Om det går att beskriva ordet frustration i handling så var det precis det som Hästarna visade upp. Satan i gatan vad det gnälldes på varandra.
Men det funkade, seger 4-2.