torsdag 22 september 2011

Inte en passning rätt

Det skulle bli en kväll att minnas för Mikael Håkanson och alla andra LHC-are.
Vad det blev?
En kväll att glömma.
0--4 mot Skellefteå låter lika illa som det var.
Strax efter klockan nio fick jag ett sms med orden "Värdelöst. Tur att vi inte behövde betala för det här" och så kände nog alla de som fått gratisbiljetter. De förhållandevis få som hade betalat för sina plåtar måste ha varit ännu mer besvikna.
Efter två perioder kände jag ändå mest att "Skellefteå vinner för att Skellefteå är bra mer än att LHC är dåligt", men nu vete sjutton.
Skellefteå, som tog första segern, var bra. LHC, som åkte på första förlusten, var dåligt.
Problemet var egentligen detsamma som i tidigare matcher, med en tydlig skillnad: motståndet var betydligt vassare den här gången. Men hade 0--1 blivit 0--2 mot HV kunde det mycket väl ha slutat med något liknande.
Det stora problemet stavas p-a-s-s-n-i-n-g-s-s-p-e-l-e-t.
Det är uselt just nu.
Den så viktiga förstapassningen slås åtta av tio gånger fel, vilket gör att 1) LHC för ofta fastnar i egen zon, 2) varken får till några samlade anfall eller snabba spelvändningar och 3) blir sårbart bakåt och uddlöst framåt.
Att hela tiden passa en stillastående forward, som med rumpan mot sargen skarvar ned pucken på chans i anfallszon ger inte mycket konstruktivt framåt. Med så utspritt lag blir det ingen kraft alls i offensiven.
Utöver några enstaka anfall av förstakedjan (där framförallt Jämtin och Arlbrandt var allt annat än lyckade) spelade sig LHC i stort sett aldrig in i fiendeland. Det är ett underbetyg för samtliga linor.
Ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag:
LHC skapade under 60 ineffektiva minuter inte en enda riktigt högkaratig målchans.
Inte en enda.
Någon som var bra?
Tja, Niclas Hävelid var som vanligt helt okej.
I övrigt avstår vi från att gå in på individuella betyg.
Det blir så många hårda ord annars.
Fredrik Norrena fick chansen i målet och är det så att det finns en långsiktig tanke med matchningen kan jag köpa det. 0--1-skottet borde inte ha gått in, men i övrigt var det definitivt inte målvaktens fel att LHC förlorade.
Det hade förmodligen inte ens hjälpt om Engstrand stått där också.
Sen ska man inte glömma att det var en match av 55 -- och att LHC faktiskt skrapat ihop åtta poäng av tolv möjliga så här långt.
Det är klart godkänt.
Men det hindrar inte att det är mycket som måste bli mycket bättre.
/ PB